Om Sundsvallsklassikern

4 klassikerlopp – i Sundsvall

Sundsvallsklassikern består av lokala lopp enbart i Sundsvall vilket gör Sundsvallsklassikern till det nära alternativet där du kan ta en klassiker på hemmaplan. Sundsvallsklassikern samarbetar med En svensk klassiker och de lokala loppen kan vara seedande till En svensk klassiker.

Loppen måste tas…

…under ett år men inte nödvändigtvis kalenderår.

Loppen arrangeras av…

…kända föreningar som Sundsvalls OK, Stockviks SF, Sundsvalls simsällskap och Alnötrampen och dessa föreningar är också garant för väl genomförda tävlingar.

De olika färgerna…

…och svårighetsgraderna gör att alla kan vara med och lämpar sig även bra som friskvårdsprojekt för arbetsplatser. Arbetskamrater och andra grupper kan välja att delta i olika sträckor och ändå göra loppen tillsammans.
Var och en väljer den färg som ger rätt utmaning, dvs välja olika färg på olika lopp. Oavsett om man aldrig har kört ett lopp tidigare eller om man är på elitnivå, får hela arbetsgruppen ett roligt och stimulerande motionsmål för året.

(Observera att Sundsvallsklassikerdiplom och medalj får färg efter den kortaste sträckan men genomfört.)

Medelpads vackra landskap…

…med dess naturliga utmaningar ger goda förutsättningar för riktigt bra tävlingar. Dessutom ger spridningen av loppen över årstiderna, en extra känsla för den vackra naturen i dess olika skepnader.

Paketering kan ske…

…genom tillval av resor- tåg, flyg eller buss samt hotellerbjudanden, restaurangerbjudanden och andra aktiviteter som SPA, äventyrsbad, laserhall etc. Allt för att tiden i Sundsvall skall bli så utmanande, angenäm och mångfacetterad som möjligt!

Tanken är också…

…att sociala medier av olika slag skall finnas tillgängliga under före, under och efter loppen. Föreläsningar, workshops etc kan också erbjudas tillsammans med föreningarna och vissa sponsorer för de tävlande.